Designer Kanchipuram Saree – Timbrul lung de zece ani al tradiției indiene de sud

Avid Radio Buffs ar aprinde un zâmbet când aud de numele Rini Simon Khanna. Ca o cunoscută știrtă, cu All India Radio and Television News Anchor a cărei voce a lăsat un impact profund și încă o face, există o formă de ținută pe care o iubea și o iubește cel mai mult. Este designerul Kanchipuram Sarees. Când o vedeți, nu există mult mai mult „vă rog să stați departe de uși” și să „minteți decalajul” pe care o auziți spunând în interiorul trenurilor de metrou care se plâng pe rutele de metrou Delhi-ncr … doar Kanchipuram Pattu autentic purtat de ea vă preocupă mintea.
[Citește și: 3 stiluri de kanchipuram la modă pentru femeia modernă]

Tăiat la Bollywood și actorul Dirty Picture Vidya Balan a purtat un vechi kanjeevaram curat de designerul Sabyasachi în Festivalul de la Cannes din 2013. Ca un tamil Brahmin bine îngrijit din statul Kerala, Vidya a devenit conștientă de colecția grozavă a mamei sale de kanjeevarams, în special de sarisurile ei de nuntă, o roșie-auriu și un verde-auriu purtat de ea pentru ocazii speciale. Aceasta a fost într -o perioadă în care micul Vidya era la școală. Chiar și astăzi și în fiecare an, părinții lui Balan își oferă fiica transformată în mega-poză, sarele de mătase autentice de mătase Kanchipuram de la ziua ei. În mod clar, aceasta este ceea ce se fac moștenirile pe care le vedem ca celebritate în sare -urile Kanchipuram.

Istoria sareilor Kanchipuram
Ca și celebritățile din Bollywood și social, în care se află, istoria sare -urilor Kanchipuram este la fel de vie. Cunoscut pentru aspectul său regal și bogat, designerul Kanchipuram sarees și -a primit numele minunat dintr -un mic oraș al templului numit Kanchipuram, care este locul de naștere.

[Citește și: Sare de designer pentru Karva Chauth]
Saris Kanchipuram care sunt o dietă de bază în garderoba indiană convențională din sud se întorc la peste 700 de ani până la dinastia Vijayanagara.

Fabulată să dureze pentru totdeauna, mătasea Kanchipuram este rotită manual cu un ecartament gros și un strălucire similar cu Dupioni Silk.
Uimitoarea rețele de mătase Kanchipuram sunt populare pentru tehnica lor specială de țesut. Trei fire unice de mătase sunt utilizate cu un singur fir Zari. Ceea ce trebuie să vezi sunt piese finale țesute cu fire groase Zari. Se poate face un kanchipuram original prin faptul că mai întâi câmpul sari și Pallu sunt țesute separat și apoi mai târziu întrerupte împreună.

Sursa: WordPress.com [SC: Mediad]
Venind la partea motivelor, ele sunt trase din natură și chiar de arhitectura templului, cum ar fi papagalul, păunul, lebada, leul, soarele, luna, monedele, carierele, mango, frunzele, mugurii de iasomie și scenele epicale din scripturi religioase indiene precum Ramayana și Mahabharata, Bhagwad Gita.

Fabricarea Kanchipuram Saree – face ca serviciul să fie profitabil
Orașul Kanchipuram din Tamil Nadu, conform estimărilor industriei, reprezintă o pondere importantă din activitatea de mătase din țară.
Există 75 de cooperative de țesători și țesuturi contractate conduse de nimeni altul decât mătăsurile Nalli, Kumaran și RMKV care își furnizează mătase și Zari comunității Weaver.
Se poate ajunge în siguranță la concluzia că această industrie a cabanelor a supraviețuit tuturor negativelor pentru a menține steagul care zboară ridicat – de la creșterea costurilor de mătase pură la un număr scăzut de țesători.
În timp ce kanjeevaram-urile de înaltă calitate numite Pattu rămân preferate pentru festivaluri, nunți și ocazii formale, kanjeevaramuri mai deschise, cu modele și culori neconvenționale, sunt de asemenea cu aburi și fanfară.
[Citește și: Sarees de nuntă din India de Sud]

Kanchipuram Saree – Vederea designerilor
Odată cu debutul lui Georgette, Net și Chiffon, mulți designeri de modă încă se referă la apelul atemporal al sare -urilor de mătase Kanchipuram. Acest lucru discută despre prezentarea designerului Kanchipuram Saree pe Ramp.
Neeta Lulla, popularul designer de costume din Mumbai este de credință că un Kanjeevaram oferă o posibilitate grozavă pentru a lucra cu motive de proiectare. Își încearcă mâna să transforme un kanjeevaram într -o țesătură mai subțire și mai subțire, astfel încât tânăra generație să se poată identifica cu ușurință cu ea și să o poarte.
Este minunat să știm că acel designer Tarun Tahiliani l -a îmbrăcat pe Oprah Winfrey într -un Kanjivaram Sari modificat când a fost în călătoria ei indiană. Acest lucru a făcut -o să flageze un stil care înfățișează conexiunea culturală indiană.
Sursa: Weddingsutra.com [Citește și: Saree de nuntă indiană]
Acum că istoria sare -urilor Kanchipuram este atrăgătoare pentru mulți, designerul Kanchipuram Saree se deplasează în sus și mai departe.
Spuneți -ne gândurile dvs. despre cum găsiți acest cult de modă din New Age, numit Kanchipuram Silk Sarees.